Derde concert Rivierenland Klassiek in het Stroomhuis

NEERIJNEN Zondagmiddag 20 maart om 14.30 uur vindt het derde concert van Rivierenland Klassiek in het Stroomhuis plaats met talent uit Rusland en Neerijnen. De entree bedraagt voor volwassenen €10, voor jongeren van 13 t/m 18 jaar €5 en is voor kinderen t/m 12 jaar gratis.

In de prelude speelt een klarinetkwintet, samengesteld uit gevorderde leerlingen en een ex-leerling van de Plantage, centrum voor de kunsten in Tiel. De drie violistes en de klarinettist doen dit jaar hun D-examen bij Wanda Visser en Nicole van Jaarsveld. Onderdeel van dit D-examen is een openbaar optreden dat plaatsvindt op zaterdag 11 juni in de zaal van de Plantage. Het kwintet speelt het eerste deel (allegro) uit het Kwintet in A KV 581 van W. A. Mozart (1756 - 1791). De leden van het kwintet zijn: Laura den Boon - viool, Luna Verbaas - viool, Dite de Jong - altviool, Maaike Kunst - cello en Pim den Boon - klarinet.

In het hoofdprogramma speelt de Russische pianist Andrey Nesterenko (1986) op de vleugel. Andrey was 8 jaar oud toen hij laureaat werd bij de 'Russian Open Competition' in Kaliningrad. In 2002 behaalde hij een tweede plaats bij een Internationale Piano Competitie voor Jonge Musici in Enschede. Van 2004 tot 2006 studeerde hij aan het conservatorium van de Saxion Hogeschool te Enschede bij Michail Markov, hier behaalde hij zijn bachelor. Daarnaast heeft hij sinds 2004 ook een eigen technisch bedrijf (MIRhosting.com Ltd.)!

Het Thema van het hoofdprogramma is: "Muziek door de eeuwen heen". Rameau, J.S. Bach, Beethoven, Schubert, Liszt, Rachmaninov allen komen ze langs maar ook: Messiaen, Gershwin, Schoenberg, Prokofiev en Schostakovich.