Discussie en ontspanning op Secretaressedag

DEIL In Hotel/Restaurant De Os & Het Paard in Deil vond donderdag 12 november een landelijke Secretaressedag plaats. Het evenement was georganiseerd door De Os & Het Paard in samenwerking met Gerardus Evenement Planner.

Dertig secretaresses vanuit het gehele land waren aanwezig. Na een korte introductie opende loco-burgemeester Ronald van Meygaarden de Secretaressedag. Hierna kwam Anneliek Klein, mede-eigenaresse van De Os & Het Paard, aan het woord. Hierna volgde een discussie met de wethouders van de gemeente Bronckhorst (P. Seesing), Neerijnen (T. Kool) en Vianen (J.A.E. Landwehr) over 'de onschatbare waarde van een management assistent/PA'. Deze discussie, waarbij de aanwezige secretaresses een actieve bijdrage leverden, werd geleid door Menno Spiekerman, eigenaar van Gerardus Evenement Planner.

In de ochtend en na de goed verzorgde lunch vonden diverse workshops plaats, zoals leren snellezen, assertiviteit, kleurprofielen en van personal assistants naar business assistants. De middagdiscussie 'mannen versus vrouwen binnen de secretariële wereld' vond plaats met mevrouw W. Oosterveer (Co Axi) en Dania van Damme (imPAct Next Level Personal Assistants).

Tussendoor konden de deelnemers heerlijk ontspannen door te genieten van een aanwezige stoelmasseur (M. Pantopleth). Tevens waren er twee standhouders aanwezig die hun producten tentoonstelden en te koop aanboden: Proost & Co uit Beesd en Charlottes Freubelhoekje uit Schalkhaar (Deventer).

Aan het eind van de dag kregen de deelnemers een goed gevulde goodiebag mee naar huis met artikelen van plaatselijke en landelijke bedrijven.