• Google Streetview

Distributiecentrum Blokker in Geldermalsen gespaard

GELDERMALSEN Al langer wordt gespeculeerd over de toekomst van Blokker en welke invloed dit zal hebben op het distributiecentrum in Geldermalsen. Blokker Holding heeft nu bekendgemaakt dat van de twee huidige distributiecentra in Geldermalsen en Gouda per 1 augustus 2019 het DC in Gouda zijn deuren sluit. Geldermalsen zal worden ingericht tot een 'omnichannel DC' van waaruit alle logistieke processen gaan plaatsvinden.

door Mandy van Diën

,,We hebben de afgelopen jaren veel veranderingen doorgevoerd in ons bedrijf. De investering in een modern, omnichannel DC is een mooie stap in onze propositie, en geeft blijk van ons vertrouwen in de toekomst. Het nieuwe DC zorgt dat we onze klanten naadloze service over alle kanalen kunnen bieden", aldus algemeen directeur Ludo Bijvoet.

De keuze om van twee locaties over te gaan tot één is vooral vanuit logistiek oogpunt. De 49 medewerkers in Gouda dragen zorg voor alle online bestellingen terwijl men in Geldermalsen de bevoorrading van de fysieke winkels in Nederland en België realiseert. Twee werelden die steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Om te zorgen dat de klant sneller bediend kan worden, is de centralisatie een logische stap voor Blokker. Omdat de locatie in Geldermalsen met circa 300 medewerkers substantieel groter is, is er gekozen om de processen vanuit daar te gaan beheren.

VERANDERINGEN Er zullen het komende jaar heel wat veranderingen plaats gaan vinden om de locatie in Geldermalsen geschikt te maken voor haar aanvullende functie. Zo moeten er aanpassingen worden gemaakt in de bestaande bouw om ruimte te creëren voor de verwerking van online orders. Om dit te kunnen realiseren, wordt er geïnvesteerd in nieuwe werkprocessen om een optimale workflow te genereren. Nieuwe werkprocessen zijn dan ook het enige dat gaat veranderen voor het huidige personeel, bevestigt de woordvoerder van Blokker.

Goed nieuws voor de medewerkers en economie in Geldermalsen. Waar de mensen vanuit Gouda waarschijnlijk de kans krijgen mee te verhuizen, is het ook waarschijnlijk dat het nieuwe baankansen biedt voor mensen in de nabije omgeving van het DC. Momenteel ligt er een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad van Blokker om hieraan vorm te geven.