• Jennie Burgers

Diverse activiteiten op Landgoed Waardenburg en Neerijnen

NEERIJNEN Op zaterdag 10 september zijn er volop activiteiten op Landgoed Waardenburg in het kader van Open Monumentendag. Kasteel Waardenburg en het Stroomhuis openen hun deuren van 10.00 tot 17.00 uur. In de kasteeltuin bij huis Neerijnen wordt de jaarlijkse pompenmarkt gehouden.

Ook de Molen van Waardenburg is te bezichtigen. Deze molen is een zeskantige rietgedekte grondzeiler, een maalvaardige korenmolen langs de rivierdijk de Waalbandijk. In het Stroomhuis is er een expositie. Het Stroomhuis is een schakelstation van de PGEM daterend uit 1951. Bij de UIT- spanning, de horecagelegenheid van het Stroomhuis kunnen bezoekers terecht voor een hapje en drankje.

In de kasteeltuin bij huis Neerijnen wordt de jaarlijkse pompoenenmarkt gehouden. Op de markt worden diverse producten verkocht die uit kasteeltuin afkomstig zijn, zoals appels, peren, diverse jams, chutneys, pompoen- en appeltaarten en natuurlijk een groot assortiment pompoenen.

Parkeren: Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Bezoekers kunnen al wandelend langs deze locaties. Info: www.stroomhuisneerijnen.nl of www.glk.nl/evenementen.