Dodenherdenking Ophemert

OPHEMERT Het thema van de Dodenherdenking Ophemert op 4 mei dit jaar is: "De vrijheid omarmd".

Ook worden alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en staat men hierbij stil bij het monument in Ophemert, dat zich onder de Kerktoren van de St. Maartenskerk bevindt.

Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de kerk, en is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken, voor wie wil. Om 19.50 uur is de aanvang van de herdenking en vervolgens vanaf 20.00 uur 2 minuten stilte.

Aansluitend zullen er enkele lezingen zijn door o.a. Koos Gelens; hij heeft veel kennis over oud-Ophemert en zal de aanwezigen meenemen in de oorlogsjaren en wat dit voor Ophemert heeft betekend. Het geheel zal afgewisseld met muziek van o.a. Bert van de Brink. Aansluitend een bloemlegging onder de toren, bij het monument.

Als afsluiting wil de organisatie graag nog een kopje koffie of thee met elkaar drinken en is er de mogelijkheid om nog even na te praten.

Wie een bijdrage wil leveren aan deze bijeenkomst of wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Tonny Vermeulen, tel. 0344-651264 of Tieke Reijnen tel. 06-55755793