Dodenherdenking in Ophemert

GELDERMALSEN Ook in Ophemert staat men op 4 mei weer stil bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Slachtoffers in Europa en overzeese gebieden, maar er wordt ook stilgestaan bij alle soldaten die gesneuveld zijn tijdens andere missies van na die tijd.

Dit jaar is het 72 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd en juist nu is er veel onrust in de wereld. Denk aan de opkomst van IS wereldwijd. Velen onder ons hebben nog aan den lijve ondervonden hoe het was om niet in vrijheid te leven en zij kunnen deze kennis doorgeven aan de generaties na hen. Vrijheid is een groot goed en dat moet iedereen blijven onthouden.

Om daarbij stil te staan, wordt er op 4 mei om 19:45 uur een korte herdenking gehouden, met het moment van stilte en aansluitend een kleine bloemlegging. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door Bert van de Brink op het orgel en Jan en Erna Jansen op de blaasinstrumenten. Ds. Fonteyn, een oud-legerpredikant die zelf vele malen mee geweest is op missie, houdt een lezing over zijn werk 'in het veld'.

Mensen kunnen zelf een kaarsje aansteken of een bloem leggen, maar dit is uiteraard niet verplicht. De herdenking vindt plaats in de St. Maartenskerk van Ophemert en Zennewijnen. Aanvang is 19:45 uur. Als afsluiting wordt er gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, om nog even na te praten en gedachten of herinneringen te delen. Er is dan ook een mogelijkheid tot het doneren van een vrijwillige bijdrage om de herdenking mogelijk te maken.

Meer informatie via tiekereijnen@ziggo.nl of telefonisch: 0344-651264.