• De organisatie is al maanden bezig met de voorbereiding

    Wim Timmermans

Doe mee met de Dorpsquiz Geldermalsen

GELDERMALSEN Er zijn al zeventien teams die meedoen met de allereerste Dorpsquiz Geldermalsen, op zaterdagavond 13 oktober. ,,De aanmeldingen zijn heel divers", zegt Martine Eerelman, een van de vier organisatoren van de Dorpsquiz. ,,Er zijn teams van sportclubs, politieke partijen, vriendengroepen, buurt- en muziekverenigingen."

Ondanks dat het de eerste keer is dat deze quiz wordt georganiseerd, en dat deze regio nog niet zo bekend is met dorps- en stadsquizzen, heeft de organisatie wel het idee dat haar initiatief leeft. ,,We worden er veel over aangesproken. Wat we bijvoorbeeld heel leuk vinden, is dat de bibliotheek zelf contact heeft opgenomen om te vragen of zij een rol tijdens de quiz kunnen spelen. Dat gaat zeker gebeuren. Ook worden we goed gesteund door de lokale ondernemers, zij zijn heel betrokken."

De vier organisatoren hopen dat er nog een paar teams bij komen. ,,Rond de 25 zou heel mooi zijn voor een eerste keer." Teams hebben nog een week om zich aan te melden, tot en met 21 september. ,,We gaan er met z'n allen een hele bijzondere avond van maken", zegt Eerelman enthousiast. ,,Hopelijk staat Geldermalsen die 13e flink op zijn kop, ook door de diverse buitenopdrachten. En het leuke is dat na een paar weken nakijken natuurlijk ook nog de prijsuitreiking volgt. Dan hebben we weer een feestavond in Schenkerij De Beurs."

De Dorpsquiz Geldermalsen vindt plaats op zaterdagavond 13 oktober, van 18.00 tot 23.00 uur. De quiz wordt opgehaald in Schenkerij De Beurs. De teams moeten zelf een locatie verzorgen waar ze de quiz gaan maken. Thuis, in de horeca, in een clubhuis of bij hun vereniging. Het is een hele uitgebreide quiz, met 19 categorieën met vragen en 6 opdrachten. Het is wel noodzakelijk om een flink team te hebben. Vijftien personen is een mooi aantal.

Inschrijven voor de Dorpsquiz kan tot en met 21 september via de website www.dorpsquizgeldermalsen.com of via het inschrijfformulier bij Schenkerij De Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen. De kosten zijn 20 euro per team. De Dorpsquiz is een onderdeel van Cultureel Café Geldermalsen.