• Rias Immink

Doneeractie voor azc-relschopper

GELDERMALSEN De vriendin van een van de veroordeelden van de azc-rellen in Geldermalsen in december 2015 is een doneeractie gestart om de schadevergoeding te betalen die van haar vriend wordt geëist.  Van de groep relschoppers die veroordeeld is tot taakstraffen naar aanleiding van de rellen zou van vier van hen een schadevergoeding van € 24.493,29 worden geëist door de gemeente, wegens de aangerichte vernielingen.

,, Het draait er nu op uit dat mijn partner alleen zou moeten betalen omdat er 2 in de schuldsanering zitten en 1 daarvan niet wil betalen en dus gaat zwart werken. De partijen zullen we dan zelf voor de rechter moeten slepen om een deel terug te krijgen, u begrijpt dat dit ook weer kosten met zich mee brengt en waarschijnlijk onhaalbaar is", aldus de vrouw die de actie heeft opgezet. ,, Door de hoge spanning zijn vele hun boekje te buiten gegaan, mede door onterecht en excessief politie geweld zijn mensen nog bozer geworden en hebben ze strafbare feiten gepleegd die ze anders misschien nooit hadden gedaan. Wel begrijpelijk maar moeten zij dubbel worden gestraft ? Eerst een veroordeling en vervolgens ook nog een bizar hoge schadeclaim."

Daarom hoopt ze op de steun van de bevolking. ,, Mocht het zijn dat er geld over is zullen we dit storten naar een goed doel, hopelijk hebben we voor die tijd een deal gesloten."