• Their Finest
  • Verschrikkelijke Ikke 3
  • Voir du pays

Drama en animatie bij LingeFilm

GELDERMALSEN Drama, romantiek en humor in Their Finest, een nostalgische film tegen de achtergrond van Londen in WOII draait bij LingeFilm op vrijdag 20 oktober, dinsdag 24 oktober (filmmiddag met koffie, thee en lekkers) en woensdag 25 oktober. Op zaterdag 21 oktober is het drama Voir du Pays te zien. Een Franse film over soldaten die proberen te acclimatiseren nadat ze zijn teruggekeerd uit Afghanistan. Op zondag 22 oktober bij Lingefilm KIDS de nieuwe animatiefilm Verschrikkelijke Ikke 3. Om 11.00 uur is er een autismevriendelijke voorstelling, met na afloop een KIDS-activiteit. En om 15.00 uur is de reguliere voorstelling met vanaf 14.00 uur een KIDS-activiteit.

De Engelse film Their Finest gaat over Catrin Cole (Gemma Arterton) die tijdens WOII een baantje als copywriter krijgt om samen met filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin) het scenario van een inspirerende film te schrijven die het nationale moreel voor de jongens aan het front moet opvijzelen. Samen moeten ze het onwaarschijnlijke verhaal vertellen van twee vrouwen die Engelse soldaten hebben gered door ze vanuit Duinkerken naar huis te varen. Authentiek is het scenario al snel niet meer, want Buckley en co-scenarist Parfitt (Paul Ritter) drijven steeds verder af van de werkelijkheid. Tijdens het filmen op locatie groeien Catrin en Buckley nader tot elkaar.

In het drama Voir du Pays wordt een bataljon van Franse militairen na hun missie in Afghanistan in een vijfsterrenhotel op Cyprus gestopt. Daar is het de bedoeling dat ze kunnen 'decompressen' van de oorlog onder leiding van een team legerpsychologen. Maar eenmaal tussen de toeristen blijkt dat ze de oorlog niet zo makkelijk kunnen loslaten. In plaats van voorzichtig de lucht te laten ontsnappen wordt de druk alleen maar opgevoerd door drank en terugkerende herinneringen. De spanningen worden duidelijk in spelletjes die elk moment uit de hand kunnen lopen.

Hoera! Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuw avontuur! Verschrikkelijke Ikke 3 is de nieuwe animatiefilm van de makers van Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke 2, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Gru ontmoet zijn tweelingbroer Dru en ze nemen het op tegen Balthazar Bratt, een voormalig kindersterretje uit de jaren 80. Een familiefilm met veel humor, fantasie en vrolijke drukke actie.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang dinsdagmiddag 14.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl

KIDS-FILMS: zondagochtend 11.00 uur (autismevriendelijk) en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl