• Jaap-Vrenegoor
  • TriStar-Pictures
  • Indivisibili

    Indivisibili

Drama over Siamese tweeling, muzikale actiefilm en Dummie de Mummie

GELDERMALSEN Baby Driver staat op zaterdag 16 december om 20.30 uur geprogrammeerd bij LingeFilm. De film wordt beschreven als 'over de top actiespektakel' (de Volkskrant) en 'belachelijk vermakelijk, een glorieuze joyride' (Little White Lies). Bij KIDS-film op zondag 17 december zijn er weer nieuwe avonturen te zien in Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet. De autismevriendelijke voorstelling start om 11.00 uur en de reguliere versie om 15.00 uur. Op de filmmiddag -met koffie, thee en lekkers- dinsdag 19 december om 14.30 uur en woensdagavond 20 december om 20.30 uur is het bijzondere verhaal over een Siamese tweeling te zien in Indivisibili.

In Baby Driver ontmoet Baby (Ansel Elgort), de getalenteerde jonge chauffeur van vluchtauto's het meisje van zijn dromen. Hij wil stoppen met zijn criminele activiteiten. Als Baby door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) wordt gedwongen om mee te werken aan een overval, die gedoemd is te mislukken, zet hij alles op het spel. Baby functioneert niet zonder muziek. Baby Driver is op de maat van de muziek gemaakt. Toen regisseur Edgar Wright 21 jaar was, luisterde hij naar Bellbottoms van The Jon Spencer Blues Explosion en bedacht hij hoe het nummer dé perfecte soundtrack voor een auto-achtervolging zou zijn. Het inspireerde hem om Baby Driver te maken. Een combinatie van zijn passies: actiefilms en muziek.

De verfilmingen van Dummie de Mummie zijn net zo populair als de boeken van Tosca Menten zelf. In deze film heeft Dummie heimwee naar Egypte en hij wil afscheid gaan nemen van zijn ouders. Dummie en Goos worden vergezeld door vader Klaas en juffrouw Friek en zo gaan ze op zoek naar de graftombe van farao Achnetoet. Hoewel ze nadrukkelijk worden gewaarschuwd om niet naar binnen te gaan omdat er allerlei boobytraps en andere gevaren zijn, doen ze dit natuurlijk toch. Komen ze er ook weer ongeschonden uit? De slapstickachtige humor maakt deze film geschikt voor alle leeftijden.

De zusjes Dasy en Viola treden met succes op tijdens feesten en partijen in de omgeving van Napels waar ze wonen. Tot zover misschien niets bijzonders, maar wel als je ziet dat ze in Indivisibili sinds hun geboorte met de heupen aan elkaar vast zitten. Als een arts aanbiedt hen te opereren veroorzaakt dit grote spanningen. Vader is bang voor het verlies van de inkomsten voor het gezin en Viola is bang haar zusje en de veiligheid te verliezen. Dasy zou juist graag een eigen identiteit hebben en snakt naar de liefde. Het einde van deze sprookjesachtige Italiaanse film is niet voorspelbaar.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang dinsdagmiddag 14.30 (koffie-thee-lekkers), aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 11.00 (autismevriendelijk) en 15.00 uur (regulier). Entree € 7,50 / 5,00 LingeFilm FanPas, KIDS-FILMS € 6,00 / 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl