• Ziekenhuis Rivierenland
  • Ziekenhuis Rivierenland

Dress Red Day in Ziekenhuis Rivierenland

TIEL De medewerkers en dokters van Ziekenhuis Rivierenland hebben hart voor hun patiënten. Dat laten ze dagelijks zien, maar ook eind september op Dress Red Day, wanneer er een bijna 8 meter groot hart op het terrein voor de hoofdingang staat. Je kunt erin lopen, eromheen, en op 27 en 28 september staan medewerkers van de afdeling Cardiologie en enkele dokters klaar om te vertellen hoe je je hart gezond kunt houden. De afdeling fysiotherapie geeft eveneens gezondheidsadviezen.

Speciale aandacht op de Dress Red Day is er voor het vrouwenhart. Dat blijkt op details iets anders te werken. Dus geeft dat andere klachten en op andere momenten, waarbij vrouwen ook nog eens op een andere manier over hun klachten communiceren. De cardiologen van Ziekenhuis Rivierenland hebben daar aandacht voor en vertellen er ook over. Bijvoorbeeld tijdens de bijeenkomst voor publiek op donderdag 28 september in de Zr. Judithzaal in het ziekenhuis. Dan is ook de Hart- en Vaatgroep aanwezig en vertelt een ervaringsdeskundige over de manier waarop de klachten ontstonden, hoe de behandeling verliep en op wat voor wijze het gewone leven weer werd opgepakt. Het is een gratis bijeenkomst, iedereen is welkom.

Voor de huisartsen in de regio is er die dag ook een bijeenkomst in de vorm van een nascholing over hartklachten, de verschillen tussen mannen en vrouwen hierin en academisch onderzoek naar cholesterolniveaus dat deels in dit ziekenhuis wordt uitgevoerd. De eigen cardiologen verzorgen die nascholing eveneens.

Om extra aandacht voor Dress Red Day te vragen, hebben alle medewerkers van de poli Cardiologie op die dagen rode werkkleding aan, speciaal door de wasserij van het ziekenhuis aan ons uitgeleend. Ook op een andere manier wordt de aandacht gevestigd op een leefstijl die je hart en andere organen langer gezond houdt: in het restaurant wordt het aanbod aangepast. Zo zijn er verschillende gezonde verse salades met fruit, quinoa en tomaat verkrijgbaar, pompoenensoep en de broodjes vaan de week zijn belegd meet onder meer avocado of zalm. Alle restaurantmedewerkers dragen een rood lampje in de vorm van een hartje op hun werkkleding.

Alle bezoekers krijgen gratis een appel van het restaurant op vertoon van de bon op deze pagina.