• Politie Wageningen

Drie keer rijden onder invloed

GELDERMALSEN Afgelopen weekend heeft de politie ruim vijftig meldingen ontvangen waaronder aanrijdingen, vermissingen, ruzies, verwarde personen en tal van andere meldingen. Hieronder een overzicht van het rijden onder invloed. De politie geeft aan dat dit een groot probleem blijft.

Op zaterdag 23 februari om 04:30 uur kreeg de politie een melding op de A2 dat een voertuig tegen de vangrail was gereden. Het voertuig zou zijn gestopt bij het tankstation. Op het moment dat de politie bij het tankstation aankwam, trof zij het voertuig niet meer aan. Dus zijn ze doorgereden richting Utrecht. Ter hoogte van Nieuwegein reed het voertuig. De bestuurder blies een "F'' indicatie. Op het politiebureau werd het rijbewijs van de 46-jarige vrouw uit Schoonhoven ingevorderd. De verdachte blies op de ademanalyse 815 ugl.

Op zaterdag 23 februari omstreeks 16.20 uur kreeg de politie een melding dat er op de A15 ter hoogte van Tiel een aanrijding had plaats gevonden, waarbij de tegenpartij, een bestuurder van een grijze Opel Astra niet stopte. Gezien het rijgedrag van de bestuurder van deze Opel, dacht de melder dat deze bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol reed. De melder bleef achter het voertuig aan rijden.

Ter hoogte van de A15 bij Rumpt zag de politie het betreffende voertuig rijden. Zij zagen dat de bestuurder slingerend reed; de bestuurder reed dan weer de linkerrijstrook op en vervolgens weer naar rechts en daar deels de vluchtstrook op. Dit bleef zich herhalen. De politie is vervolgens achter dit voertuig blijven rijden en zij hebben de rijbanen afgeblokt voor het overige verkeer, zodat andere voertuigen niet konden passeren en in gevaar konden worden gebracht. Nabij de afrit Vuren ging de politie voor het voertuig rijden en kon de bestuurder op een veilige locatie staande worden gehouden. De ademtest met een F-indicatie voorspelde niet veel goeds. De bestuurder werd aangehouden en op het politiebureau blies de verdachte op de ademanalyse 910 ugl. Het rijbewijs is ingevorderd. De 34 jarige man uit Polen moet zich verantwoorden bij de rechter.

Op zondag 24 februari omstreeks 03.45 uur controleerde de politie op de Burgemeester Roozeveld van der Venlaan in Geldermalsen een 18-jarige bestuurder uit Tiel. Zij hadden sterk het vermoeden dat de man drugs had gebruikt. Zij namen een speekseltest af. Deze indicatieve test gaf een positieve uitslag op het gebruik van softdrugs. Op het politiebureau is een bloedtest afgenomen die wordt ingezonden aan het NFI.