• Ochaarm (Groesbeek)

Drie koren in één feesttent in Buurmalsen!

BUURMALSEN Zondagmiddag 28 april in de feesttent in Buurmalsen treden drie koren op. Het Meezingkoor 't Losbandig Systeem met zo'n zestig zangers, zangeressen en muzikanten uit Buurmalsen, Geldermalsen, Tricht, Enspijk, Beusichem, Beesd en Deil zingt niet alleen zelf Nederlandstalige meezingers, het koor ontvangt ook twee gastkoren. Die zondagmiddag treedt het Waardenburger Visserskoor op met bekende nummers over de zee, de vis, de vissers en de thuishaven en uit Groesbeek komt het kleurrijke koor Ochaarm naar de feesttent. Zij zingen, met een bijzondere uitstraling waar ze al vele prijzen hebben gewonnen, Nederlandstalige levensliederen en smartlappen, oude hits maar ook van de laatste tijd en maken af en toe uitstapjes naar vrolijke Duitse Schlagers en andere internationale meezingers.

De koren zingen alle drie twee blokjes met zeven of acht nummers. Tussen de optredens is er een korte pauze zodat de koren en muzikanten kunnen wissele.

Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De toegang is gratis en in de feesttent, op het speelveld aan de Willem Alexanderstraat, achter de basisschool 'de Malsenburgh', staan de leden van 't Losbandig Systeem weer met warme en koude dranken en allerlei snacks voor het publiek klaar in de horecastands. De middag is een onderdeel van de vierdaagse feestelijkheden rondom Koningsdag.