• Werkzaak Rivierenland
  • Werkzaak Rivierenland
  • Werkzaak Rivierenland

Druk bezochte opening Poppenbouwing

GELDERMALSEN Bijna 150 mensen bezochten donderdag 15 juni de opening van het nieuwe pand van Werkzaak Rivierenland aan de Poppenbouwing in Geldermalsen. De bezoekers waaronder veel werkgevers, startten met een rondleiding door het pand. Daarna verrichtte Corry Van Rhee-Oud Ammerveld, voorzitter van Werkzaak Rivierenland, samen met Elfriede Boer, directeur van Werkzaak, de officiële opening. Oud-schaatser Erik Hulzebosch gaf een daverende motivatiespeech waarin hij met name werkgevers opriep om werkzoekenden een kans te geven en oog te hebben voor talent; want iedereen heeft talent.

Poppenbouwing 18 is het paradepaardje van Werkzaak Rivierenland. Het is een open en transparant bedrijfspand met volledig gerenoveerde productiehallen, een nieuw kantoor en een bedrijfsrestaurant. Alles waar Werkzaak Rivierenland voor staat komt samen in dit gebouw: talentontwikkeling, bedrijven voorzien van medewerkers met kwaliteiten die passen bij de vraag én mensen ontwikkelen op weg naar werk en meedoen in de maatschappij.

INSPIREREN Werkzaak is heel tevreden met het grote aantal werkgevers dat bij de opening was. Juist hen wil Werkzaak inspireren. Zij kregen de gelegenheid om letterlijk in de etalage van Werkzaak te kijken. Werkzaak laat zo van binnenuit zien welke talenten aan het werk zijn in de productiehallen, op kantoor en in de leerwerkroute Restaurant. De inrichting is modern. Het flexibele huisvestingsconcept ondersteunt het ontwikkelproces van de medewerkers. De werkplekken in de productiehallen zijn in hoogte verstelbaar zodat er zittend en staand gewerkt kan worden. Zo leren de medewerkers stapsgewijs om hun werk staand uit te voeren. Door mensen actief te stimuleren ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden. Met deze aanpak kunnen steeds meer mensen aan de slag buiten Werkzaak bijvoorbeeld als productiemedewerker bij bedrijven in de regio Rivierenland.

VRAAG WERKGEVERS CENTRAAL Elk element in het nieuwe gebouw draagt bij aan de vraag van de werkgevers. Op die manier wil Werkzaak haar doelstelling om werkzoekenden aan werk te helpen realiseren. Er is ook veel aandacht voor een gezonde leefstijl en medewerkers kunnen in het bedrijfsrestaurant gezond eten kopen. Roken wordt ontmoedigd en bewegen gestimuleerd. In de tuin zijn diverse beweegattributen geplaatst. Denk aan een tafeltennistafel, een evenwichtsbalk en een fit voor werk parcours om oefeningen te doen.

Directeur Elfriede Boer over Poppenbouwing 18: ,,Met veel trots loop ik door dit nieuwe pand. Het is zo inspirerend hoe we hier mensen in een mooie, frisse en energieke omgeving laten werken op de productieafdelingen en hun ontwikkeling actief stimuleren. Vorig jaar liep ik hier ook en zag een sombere ruimte, het leek of we onze mensen wegstopten. Bijna beschamend. Dat ligt nu achter ons. We hebben letterlijk een mooie plek gebouwd. En dat bouwen aan talenten doen we ook figuurlijk. Met het bedrijfsrestaurant en de tuin met sport- en beweegelementen stimuleren we heel bewust een gezonde leefstijl. Mijn grote wens is dat het werkgevers doet inzien dat iedereen een kans verdient. Wie iemand een kans biedt ontdekt snel dat er een win-win situatie ontstaat."