Drukke eerste dag nieuwe bieb in De Pluk

GELDERMALSEN Op maandag 3 augustus konden de eerste klanten de compleet nieuwe Bibliotheek van Geldermalsen bewonderen. Samen met 21 andere partijen is de nieuwe bieb gevestigd in MFC De Pluk. De prachtige, eigentijdse bibliotheek is een multifunctionele ontmoetingsplek die optimaal voorziet in de lees-, leer- en informatiebehoeften van de inwoners van Geldermalsen en omstreken.

Bezoekers treffen een eigentijds centrum met een grote hoeveelheid aantrekkelijke media voor jong en oud. Deze Bibliotheek is ingericht om iedereen te verleiden zoveel mogelijk materialen mee naar huis te nemen. Bottensteyn Interieurs uit Geldermalsen vervaardigde een deel van de meubels.

Beleefwerelden

De collectie voor volwassenen is ingedeeld in drie beleefwerelden: Literatuur & Cultuur, Spannend & Actief, Liefde & Leven. Materialen voor de jeugd zijn opgenomen in de beleefwerelden Kids 0-8, Jeugd 8-12 en Jeugd 12+. Met voldoende werk- en studieplekken, een leestafel en hoekjes waar je ontspannen kunt zitten, belooft de Bibliotheek in De Pluk de huiskamer van Geldermalsen te worden.

Samenwerking

Als multifunctionele ontmoetingsplek, wil de Bibliotheek optimaal voorzien in de lees-, leer- en informatiebehoeften van bezoekers. De organisaties die gezamenlijk in De Pluk gehuisvest worden, vullen elkaar in hun voorzieningen- en dienstenaanbod goed aan. Samenwerking tussen de partners is daarom niet meer dan logisch, iets wat in de toekomst steeds meer vorm zal krijgen.

Naast initiatieven die kunnen voortvloeien uit de kruisbestuiving van de diverse partners in het gebouw, wil de Bibliotheek ook een podium bieden aan initiatieven van inwoners van Geldermalsen, die in co-creatie met de Bibliotheek nieuwe activiteiten voor een breed publiek opleveren.

Gratis proefabonnement

Bibliotheek Rivierenland wil iedereen kennis laten maken met de sfeervolle Bibliotheek in De Pluk. Bezoekers die nog geen lid zijn kunnen profiteren van een speciaal openingsaanbod: tot en met 3 oktober kunnen nieuwe leden een proefabonnement krijgen, waarmee zij 3 maanden lang gratis gebruik kunnen maken van alle diensten van het standaard bibliotheekabonnement bij Bibliotheek Rivierenland.

De officiële opening van MFC De Pluk vindt plaats tijdens een feestelijke open dag op zaterdag 26 september. Tussen 10:00 en 16:00 uur worden die dag allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld demonstraties van de Apple Watch en van een 3D-printer, maar kunnen belangstellenden ook een gezondheid-check laten doen of een Boekadvies op Recept krijgen. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en ook kunnen zij genieten van de vele voorleessessies. Iedereen is van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek Geldermalsen

Maandag: 13:00 - 21:00 uur (Fullservice van 14:00 - 21:00)

Dinsdag: 09:00 - 21:00 uur (Fullservice van 14:00 - 21:00)

Woensdag: 09.00 - 21:00 uur (Fullservice van 14:00 - 21:00)

Donderdag: 09:00 - 21:00 uur (Fullservice van 14:00 - 21:00)

Vrijdag: 09:00 - 21:00 uur (Fullservice van 14:00 - 21:00)

Zaterdag: 11:00 - 16:00 uur (Fullservice van 11:00 - 16:00)