• PSC

Duurzame wereld thema cursus PSC

GELDERMALSEN Een duurzame wereld, over hoe we de wereld aan onze (klein)kinderen willen doorgeven, is het overkoepelende thema van de nieuwe Politieke en Maatschappelijke Scholingscurus (PSC) voor vrouwen uit Geldermalsen en omgeving. De cursusavonden zijn op de maandagavonden 13 en 20 februari en 6 en 20 maart.

De voorbereidende werkgroep heeft een actueel programma met inspirerende sprekers samengesteld. Madeleen Helmer van het Klimaatverbond komt uitleggen over wat er nu aan de hand is als we het over klimaatverandering hebben. Oud-minister en wetenschapper Jacqueline Cramer spreekt over de noodzaak van duurzaam produceren en consumeren Talitha Koek van de stichting Natuur & Milieu duidt, in het kader van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen, het groene gehalte van de landelijke politieke partijen en geeft uitleg over het door Natuur & Milieu ontwikkelde Groene Kieskompas. Ook de duurzaamheid van democratie komt aan bod. Hans Alberse, oud-burgemeester (Oude-IJsselstreek) en ambassadeur van de beweging voor nieuwe democratie Code Oranje spreekt over de huidige politieke dilemma's en de ideeën die er leven maar ook daadwerkelijk al uitgevoerd worden om de (lokale) democratie te vernieuwen. Daarnaast presenteren 11 Duurzaam en de gemeente Geldermalsen wat zij doen en willen op het gebied van duurzaamheid.

Kosten voor deelname € 25,-, te voldoen op de eerste cursusavond. Een enkele cursusavond bijwonen kost € 7,50. De cursus wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis van Geldermalsen, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Aanmelden kan via e-mail: pscgeldermalsen@gmail.com onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Telefonisch aanmelden kan op maandag 30 januari tussen 19.00 en 20.00 uur: 0345-572217.

Info: www.pscgeldermalsen.nl.

Foto: De werkgroep bestaat uit Marian van Meenen en Else Chabot uit Geldermalsen, Tineke van Rossum uit Beesd en Rita Boer Rookhuiszen uit Tricht.