• _DSC2032.ARW

    Hopper Stone
  • Asher Svidensky

The eagle huntress met spectaculaire roofvogelshow bij LingeFilm

GELDERMALSEN Op vrijdag 15 september, dinsdag 19 september en woensdag 20 september is 'Sense of an ending' bij LingeFilm te zien. Op zaterdag 16 september draait 'Hidden figures'. Op zondagmiddag 17 september kunnen de bezoekers kijken naar de prachtige beelden van "The eagle huntress". Zij wil de eerste adelaarjager van Mongolië worden, maar de gevestigde orde ziet dat niet zitten. Voorafgaand aan de film houdt LingeFilm in samenwerking met Valkerij Culemborg een spectaculaire roofvogelshow.

De brommerige hoofdpersoon Tony Webster in 'Sense of an ending' erft een dagboek van de moeder van een ex-geliefde. De inhoud van het dagboek brengt allerlei herinneringen omhoog aan zijn jonge jaren. Zijn herinneringen stemmen echter niet helemaal overeen met de waarheid. Sterker nog: hoe meer hij zich in zijn verleden verdiept, hoe onbetrouwbaarder zijn geheugen blijkt en hoe pijnlijker het uiteindelijke zelfinzicht. Deze film wordt drie keer vertoond bij LingeFilm. Op vrijdagavond om 20.30 uur, op dinsdagmiddag om 14.30 uur en op woensdagavond om 20.00 uur en dan wordt de film zonder pauze vertoond.

'Hidden figures' is een sociaal onrecht-drama, maar voor de balans zit er heel wat humor en soulmuziek in. In het begin van de jaren 60 in Amerika, heerst een tijd van groot optimisme, maar ook van rassenscheiding. Met man en macht probeerde Amerika een astronaut in de ruimte te brengen. Drie zwarte vrouwen die in dienst zijn bij het mannenbolwerk NASA vechten tégen het racisme en het seksisme van die tijd, en vóór hun recht om hun ambities en dromen waar te maken.

In 'The eagle huntress' heeft de jonge Aisholpan een grote droom: ze wil net als haar vader en opa een adelaarsjager worden. Een klein probleem: de gevestigde orde van Mongolië vindt dit niks. Een vrouw hoort toch thuis te zorgen voor thee en het eten? Maar Aisholpan laat zich daar niet door weerhouden en gaat aan de slag om iedereen het tegendeel te bewijzen. Haar vader geeft haar de kans om mee te doen aan een prestigieuze wedstrijd, waar definitief duidelijk wordt dat Aisholpan een natuurtalent is.

Voorafgaand aan deze film, om 14.00 uur, organiseert LingeFilm in samenwerking met Valkerij Culemborg een spectaculaire roofvogelshow. Het wordt een interactieve demonstratie waarin de bezoekers kennis maken met verschillende roofvogels en uilen. De ervaren valkeniers vertellen honderduit. De show is op de parkeerplaats van de Pluk. Als bezoeker van de film is deze show gratis

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl