• T-jater

Een kerstvoorstelling op het Marktplein

GELDERMALSEN Met de trap op het Marktplein als podium, het Marktplein als zaal en een enorme maan als decor creëert Toneelgroep T-jater op vrijdag 22 december een openluchttheater in het centrum van Geldermalsen. Van 19:30 tot 20:30 uur is iedereen welkom om daar te komen kijken naar de voorstelling 'The Christmas Carols'.

Na het succes van The Christmas Carols 2016 is het dit jaar tijd voor een nieuwe, spetterende voorstelling die bestaat uit bewerkingen van vier klassieke kerstverhalen en een aantal sfeervolle kerstliedjes. Het theater wordt verzorgd door Toneelgroep T-jater uit Geldermalsen, dansgroep L.O.F. uit Culemborg geeft één van de verhalen vorm in een dans van modern ballet en Vocal Group Zinnia uit Varik zingt kerstliedjes op de thema's van de verhalen.

'The Christmas Carols' is met recht een klein spektakel te noemen, die ook toeschouwers die er in 2016 bij waren, zal verrassen, raken en ontroeren. Een bewerking van het Bijbelse kerstverhaal, maar ook van de klassiekers 'Het meisje met de zwavelstokjes', 'De avond voor kerstmis' en 'A christmas carol' worden gespeeld en een unieke sprookjesachtige vertelling maakt het thema van de voorstelling van dit jaar duidelijk: 'We volgen hun reis in de weerspiegeling van de maan'.

Omdat het een buitenvoorstelling betreft, vraagt Toneelgroep T-jater of het publiek zich warm wil aankleden en een fleecedeken voor extra warmte wil meenemen. Wanneer het erg slecht weer is, zal de voorstelling plaatsvinden in de Centrumkerk.

De voorstelling is gratis toegankelijk voor iedereen die de aanloop naar de kerstdagen samen wil vieren. Koffie en thee is verkrijgbaar in de aangrenzende horecagelegenheden.

Dinie van Oort heeft de theaterstukken en de kerstvertelling bewerkt en geschreven en de productie en regie verzorgd.