• Lingemuzikanten 11 mei 2017

    Sjoerd van Reenen

Egerländer muziek in Schenkerij de Beurs

GELDERMALSEN Vrijdag 26 januari staat er een optreden van de Egerlanderkapel De Lingemuzikanten op het programma van Cultureel Café Geldermalsen in de Schenkerij de Beurs, Marktplein 14 in Geldermalsen. Toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur.

Egerländer muziek is een specifieke muziekstijl die na de 2e wereldoorlog is ontstaan in een gebied in de Böhemen. Deze stijl wordt ook wel Böhmisch genoemd. De muziek bestaat voornamelijk uit marsen, polka's en walsen, die op een specifieke, Böhmische manier gespeeld moeten worden.

Egerländermuziek kom je niet vaak tegen in de Betuwe. Blaaskapellen die hierin gespecialiseerd zijn komen voor in Limburg maar dit aantal neemt helaas wel af. Het is voor bezoekers van de concerten van de kapel dan ook echt genieten en er wordt vaak naar hartenlust meegezongen. De Lingemuzikanten hebben zich ten doel gesteld de Egerländer muziek actief te gaan promoten in de regio om daarmee deze gezellige en sfeervolle muziek weer onder de mensen te brengen.

In april 2015 is de Egerländerkapel De Lingemuzikanten opgericht. Initiatiefnemers waren enkele liefhebbers van Böhmische en Egerländer blaasmuziek: Gerrit van Beest en Hep van Luunen. Deze beide heren bespraken de optie om een Egerländerkapel te starten. Inmiddels bestaat de groep uit 17 vakkundige muzikanten uit plaatsen rondom de Linge.

Delingemuzikanten@outlook.com en www.facebook.com/CultureelCafeGeldermalsen