• Vrienden van Ravestein

'Eigen voordeur' voor bewoners van zorgcentrum Ravestein

GELDERMALSEN Bewoners van Ravestein in Geldermalsen hebben 20 juni een "eigen voordeur" overgedragen gekregen door de Stichting Vrienden van Ravestein. In een zorgcentrum geeft een "eigen voordeur" ouderen het gevoel van een eigen woonruimte. Bewoners of de familie van bewoners mochten zelf hun eigen voordeur uitkiezen. Nu hebben ze net zo'n soort voordeur als ze vroeger zelf hadden. Dit draagt eraan bij dat bewoners zich thuis voelen en meer privacy ervaren. Ook kunnen ze nu makkelijker hun eigen kamer vinden.

MOBIELE KEUKEN Maar de Stichting Vrienden van Ravenstein heeft niet alleen zorg gedragen voor een "eigen voordeur", over enkele weken wordt er ook een mobiele keuken geleverd. Over het eten wordt in een zorgcentrum nog weleens gemopperd. Ouderen doe je geen groter plezier dan met ze te koken. Lekker hakken, snijden, roeren en de geur van gerechten uit oude kookboeken opsnuiven. Dit draagt ook bij aan het gevoel van thuis, wat ervoor zorgt dat de bewoners zich meer op hun gemak voelen.

De doelstelling van de Stichting Vrienden van Ravestein is ervoor zorgen dat zorgcentrum Ravestein extra hulp krijgt om het leven van de bewoners te veraangenamen. In het bijzonder zet zij zich in voor activiteiten waardoor de bewoners van dit zorgcentrum betrokken blijven bij en zich thuis voelen binnen de gemeenschap van Geldermalsen en omstreken.