Eigen website voor station Geldermalsen

GELDERMALSEN Station Geldermalsen heeft sinds woensdag 22 juli een volledig eigen website. Op deze website worden alle ontwikkelingen van de aankomende restauraties op de voet gevolgd. De website bevat een informatieve homepage met allemaal uitgebracht nieuws door regionale media. Maar ook een volledig uitgezocht (opgezocht vanuit de vele archieven) historisch verhaal, een beeldbank en de bibliotheek van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) rondom Geldermalsen en Tricht.

Vorig jaar in augustus werd op Facebook al een pagina onder de naam Station Geldermalsen geopend. Op deze pagina komen elke dag leuk informatieve en interessante weetjes over de werkzaamheden en haar geschiedenis. De pagina op Facebook heeft op dit moment bijna een kleine 400 'vind-ik-leuk' volgers. Ook is Station Geldermalsen op Twitter actief (via @stationgdm) met 315 volgers.

Door middel van een kort verhaal met begeleidende foto's de werkzaamheden wordt een mooi beeld naar de toekomst gegeven. Ook wordt regelmatig naar het verleden van het station gekeken, met behulp van oude bouwtekeningen, historische foto's en prentkaarten. Het verleden, heden en toekomst van het stationsgebouw uitlichten. In 2016 wordt ze namelijk 130-jaar en dat mag toch eigenlijk niet worden vergeten. De beeldbank wordt in de toekomst ook nog meer uitbreid met foto's uit het restauratieproces van de afgelopen twee jaar.

Deze restauratie in Geldermalsen aan het rijksmonument is thans vrij uniek. Er is namelijk bij de overheidsorganisaties als NS en Prorail geen geld meer om andere grote restauratieprojecten uit te voeren in deze omvang.

Bekijk de website op www.stationgeldermalsen.nl