• Het Elfdorpenspelteam van Enspijk in 1996.

Elfdorpenspel Enspijk kleurt oranje

ENSPIJK Een kleurrijk begin voor het Elfdorpenspel Enspijk 2016. Donderdag 23 juni start het driedaagse event met drie activiteiten. De Open eettafel bijt de spits af met dit keer wel een heel bijzondere eettafel. Naast de lunch, verzorgd door Huis ter Leede, laten de kinderen van Chapeau Kinderwerk vervlogen tijden herleven, handvaardigheid komt om de hoek kijken. De kinderen gaan samen met de ouderen knutselwerkjes maken. En dit is nog niet alles, de ouderen krijgen ook bezoek van de enige echte Ivo Franklin. Hij zal die middag een wel vier uur durend programma presenteren, de Toppers van Oranje On tour. De tent kleurt oranje, entertainment pur sang. Diverse artiesten luisteren de lunch op en er vallen mooie prijzen te winnen. Toppers van Oranje on tour is toegankelijk voor iedereen, zowel voor de deelnemers aan de open eettafel als ook voor iedereen die graag wil komen kijken (gratis toegang)!

's Avonds vinden twee andere activiteiten plaats; de PubQuiz en 'Wie is het slimste dorp'. Alle inwoners van gemeente Geldermalsen worden uitgedaagd om mee te doen met PubQuiz. Bij deze quiz worden de deelnemers flink op de proef gesteld. Hoe goed is hun kennis van muziek en film? Komen ze ver met algemene kennisvragen of liggen de sappige showbizz vragen hun beter?

De teams die meedoen aan het Elfdorpenspel kunnen deze avond hun eerste punten verdienen. Later op de avond spelen zij het spel 'Wie is het slimste dorp'. Elf vragen over de elf dorpen, welk team kent zijn dorp en de omliggende dorpen het beste?

Als extraatje vindt gedurende de avond een loterij plaats. Iedereen kan hieraan meedoen. Diverse sponsors van het Elfdorpenspel hebben de loterij mogelijk gemaakt.

Voor alle Elfdorpenspelactiviteiten, zoals de bovenstaande, kan men zich aanmelden via www.elfdorpenspel.info/tickets.