• Kleurrijk Wonen

En de naam is geworden… De Bloementuin

GELDERMALSEN Groep 7 en 8 van Fluviumschool de Jan Harmenshof in Geldermalsen bedachten de naam voor de unieke woonvorm voor mensen met dementie aan de Koningsweg: 'De Bloementuin'. KleurrijkWonen bouwt in samenwerking met de STMR een speciale woonvorm voor mensen met dementie. De speciale woonlocatie is bestemd voor mensen waarvoor thuis wonen geen optie meer is. In mei dit jaar zijn de speciale groepswoningen gebruiksklaar en kunnen 32 bewoners met dementie er hun intrek nemen.

KleurrijkWonen en STMR schreven een wedstrijd uit voor de school. De leerlingen zijn direct in groepjes aan de slag gegaan en bedachten meerdere namen voor het gebouw maar ook voor de vier woonkamers. Na lang beraad is unaniem gekozen voor De Bloementuin. De woonkamers worden: Tulp, Hyacint, Krokus en Narcis genoemd.

Tijdens de prijsuitreiking kregen de winnaars een spandoek met de namen overhandigd. En niet te vergeten hun echte prijs, een cadeaubon om te besteden bij een speelgoedwinkel. De kinderen mogen dit besteden voor (buiten)speelgoed voor op school.