• Dorst

  Dorst
 • The Hate U Give

  ERIKA DOSS
 • Verliefd op Cuba

  Maarten van Keller
 • First Man

  Universal Pictures

Esther Gerritsen en een vol programma bij LingeFilm

GELDERMALSEN Een volle filmweek bij LingeFilm. Op vrijdag 29 maart en zondag 31 maart draait het young adult drama The Hate U Give. Zaterdagavond 30 maart is gereserveerd voor schrijfster Esther Gerritsen. Voorafgaande aan de film Dorst spreekt neerlandicus Peter van Steen met haar over haar werk en de verfilming van haar roman. Op woensdag 3 april vertoont LingeFilm First Man, het boeiende verhaal achter de eerste landing op de maan. En donderdagavond 4 april is het Ladies Night waar Verliefd op Cuba wordt vertoond.

In de The Hate U Give volgen we het leven van de zestienjarige Afro-Amerikaanse scholiere Starr Carter. Wanneer ze in de auto zit met haar beste vriend Khalil worden ze aangehouden door de politie. Hoewel Khalil zelf ongewapend is, wordt hij doodgeschoten door een witte politieagent. Starr is hierna compleet verslagen door emoties en wil zich inzetten als activist in een wereld die gekenmerkt wordt door tegenstellingen en ongelijkheid.

In het kader van de Boekenweek slaan LingeFilm en Bibliotheek Rivierenland op zaterdag 30 maart de handen ineen met de vertoning van de boekverfilming van het tragikomsiche en ontroerende familiedrama Dorst. Ook komt Esther Gerritsen, de schrijfster van de roman en het scenario van de film. Peter van Steen spreekt om 19.30 uur met haar over haar werk en de verfilming van de roman.

Dorst gaat over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar verbondenheid tussen een onsympathieke moeder en haar naar liefde hunkerende dochter De film sluit prachtig aan bij het Boekenweekthema De moeder de vrouw. De speelfilm met Simone Kleinsma en Elise van 't Laar won twee Gouden Kalveren bij het Nederlands Filmfestival.

In de met een Oscar bekroonde film First Man geeft regisseur Damien Chazelle (La La Land) ons een kijkje in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969. We volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis, die gerust één van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden.

De Ladies Night op donderdagavond 4 april waarin de film Verliefd op Cuba wordt vertoond is uitverkocht. Een extra voorstelling van deze vrolijke feel good film met o.a. Susan Visser, Abbey Hoes, Jan Kooijman is er op dinsdagavond 9 april.

Te zien bij LingeFilm in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.

Zaterdagavond Film+extra met Esther Gerritsen plus film: aanvang 19.30 uur – Entree € 12,50 / LingeFilm FanPas € 10,00 E-tickets via www.lingefilm.nl.