• Bart Heemskerk
  • Kraantje Pappie, Appelpop 2019(c) Sander van Ketel | Awarnach

    Sander van Ketel
  • Bart Heemskerk

Appelpop 2019 in teken van beleving

TIEL De 28ste editie van Appelpop stond meer dan ooit tevoren in het teken van sfeer, beleving en veelzijdigheid. Met klinkende namen als Within Temptation, Racoon, Kraantje Pappie, Danny Vera, Ilse DeLange, De Staat en Rowwen Hèze op de Mainstage en Go-Tan Stage, maar ook met de Grote VrijMiBo Show, Singlefeestje, Superstijl en de Tante Joke Karaokeband op de RaboStage.

De nieuwe indeling van het terrein, met meer ruimte om te eten, foodtrucks, een overdekte Go-Tan Stage en een deels overkapte RaboStage, zorgde voor meer sfeer en intimiteit. De muziek kwam nog beter tot zijn recht en ook de doorstroom van het publiek tussen de twee podia verliep soepeler. Het toevoegen van een aantal 'feestjes' zoals de Grote VrijMiBo Show, All of the 80's, de Silent Disco en de Piekendisco, Singlefeestje, Superstijl en de Tante Joke Karaokeband, zorgde voor gezelligheid, beleving en interactie met alle bezoekers.

VRIJDAG De Grote VrijMibo Show trapte vrijdag al om 17.00 uur af met een vrijdagmiddagborrel, inclusief gratis bitterballen. De stijlvol gevetkuifde Danny Vera maakte zijn live reputatie waar op de Mainstage met onder meer 'Rollercoaster'. Warme klanken waren er – onder de volle maan - van Maan. Ook huisband Racoon ontbrak niet en een oude bekende, Rowwen Hèze, verklaarde het Go-Tan Stage een klein uur lang tot Limburgs grondgebied. Wie een glimp van Bono dacht op te vangen, keek naar diens zoon met de Ierse band Inhaler op de RaboStage. Op hetzelfde podium verleidde zangeres Merol het publiek en waren All of the 80's en het Singlefeestje regelrechte hits. De Staat sloot de vrijdagavond stampend en dampend af met onder andere Witch Doctor.ZATERDAG De zomerse zaterdag begon rond 13.00 uur met de lokale hardcore-helden van Deposit gevolgd door onder meer 'Muziekmoment van het Jaar' Davina Michelle, het betoverende duo Suzan & Freek en het bekende én nieuwe stemgeluid van singer-songwriter Douwe Bob. Op het Go-Tan Stage prikkelde Thomas Azier met grenzeloze muziek, bracht Indian Askin eigenzinnige rock, blies Muyayo Rif vrolijke Balkan beats en voerde Rondé het publiek mee op de 3FM-megahits Run en We Are One. Ilse DeLange, Nielson en Within Tempation sierden de Mainstage en bezoekers hielden hun eigen karaokefeestje op de RaboStage, voordat hiphop-held Kraantje Pappie de grote feesttent - en daarmee Appelpop 2019 - pompend afsloot.

De organisatie kijkt trots en tevreden terug op een succesvolle en gezellige editie zonder noemenswaardige incidenten. Stichting Muziekstad Tiel is de honderden vrijwilligers en sponsors die een onmisbare rol spelen, wederom zeer dankbaar en kijkt uit naar de 29ste editie van dit gratis festival op 11 en 12 september 2020.

Info: www.appelpop.nl en op social media.