• Team de M(i)etterde groep ging er vorig jaar vandoor met de wisselbokaal

    Mandy van Diën

Dorpsquiz Geldermalsen 2019. Winnaar M(i)eterse groep kijkt terug naar vorige keer

GELDERMALSEN Op zaterdagavond 12 oktober vindt de tweede Dorpsquiz Geldermalsen plaats. Het team M(i)eterse groep won vorig jaar de allereerste Dorpsquiz Geldermalsen. Teamcaptain Lisette Stuijvenberg blikt hier met een aantal teamleden op terug.

Wat zijn jullie ervaringen met de Dorpsquiz Geldermalsen van 2018?

,,We vonden het heel geslaagd. We hadden veel vragen over Geldermalsen verwacht. Maar het was zeer divers. Buitenopdrachten, zeer verschillende vragen, voor ieder wat wils. Er zat wel een flinke tijdsdruk achter."

Waar hebben jullie de quiz gemaakt en hoe zag jullie team er uit?

,,Wij zaten bij ons thuis in Meteren. Iedereen had wat te eten meegenomen, maar toen we om 18.00 uur het quizboek hadden opgehaald begonnen we zo fanatiek aan de vragen dat het eten er voor sommigen bij in schoot. Ook had iemand drie taarten gebakken. Zo konden we heel toevallig meteen een appeltaart gebruiken bij één van de opdrachten; het maken van een Betuws 'baksel' met fruit."

,,Het team was een bij elkaar geraapt zooitje. Ik had de vooraankondiging in het Nieuwsblad gelezen. Het leek me super leuk, dus samen met een vriendin hebben we een team samengesteld uit buurtgenoten en vrienden. De leeftijden varieerden van negen jaar tot zeventig-plus. We waren met 22 personen. Sommige mensen kenden elkaar aanvankelijk niet, maar iedereen werkte samen en was fanatiek."

Wat vonden jullie de leukste vragen of opdrachten?

,,De vragen vooraf rond de sponsoren waren erg leuk. Daarmee konden we in de week voor de quiz vast warm draaien. De tieners vonden de selfie met waterpistolen erg leuk. Zij zijn de hele buurt doorgegaan en hadden uiteindelijk 78 waterpistolen verzameld. Het terug brengen was nog wel een dingetje; van wie was ook al weer welk pistool? De geschiedenisvraag over Jannetje die met geld strooide, was erg moeilijk te vinden. Daar hebben we met meerdere personen naar gezocht. We waren super trots toen we het antwoord uiteindelijk vonden."

Hadden jullie verwacht te winnen of hoog te eindigen?

,,Nee, absoluut niet. We spelen eigenlijk nooit spelletjes. We hoopten juist dat we niet laatste zouden worden. De prijsuitreiking in De Beurs was erg spannend. We werden maar niet genoemd en waren al dolblij dat we bij de beste tien zaten. Toen bleek dat we gewonnen hadden, waren we door het dolle heen. Dat vergeten we nooit meer, de eerste Dorpsquiz winnen!"

Hebben jullie tips voor de deelnemende teams?

,,Zorg voor voldoende diversiteit zodat je elkaar kan aanvullen. Goede WIFI en verlengsnoeren zijn ook belangrijk. En zorg vooral dat je het gezellig hebt en veel plezier maakt. We hopen weer op een leuke en uitdagende Dorpsquiz dit jaar! We hebben er heel veel zin in."

MEEDOEN Ook meedoen aan de Dorpsquiz Geldermalsen? Inschrijven kan tot en met 14 september via www.dorpsquizgeldermalsen.com. Daar vind je ook meer informatie over de quiz. Liever inschrijven op papier? Dat kan bij Schenkerij De Beurs, Marktplein 14 in Geldermalsen. Meedoen kost 20 euro per team.