• De deelnemers zwoegen tijdens de editie van 2018 op het dictee, dat ook tot de vele opdrachten van de Dorpsquiz behoorde

    Mandy van Diën

Eerste vraag Dorpsquiz Geldermalsen 2019 bekend

GELDERMALSEN De organisatie van de Dorpsquiz Geldermalsen geeft via Nieuwsblad Geldermalsen de komende vier weken alvast een voorproefje van de vele vragen. Dus als je meedoet; zorg dat je alvast het antwoord op deze vragen hebt voor 12 oktober. Deze vragen komen terug in het quizboekje.

De eerste vraag: In Geldermalsen was vroeger een bekende huisarts die zo een rol had kunnen spelen in de boeken van Toon Kortooms. Hij was als dorpsdokter zeer betrokken bij het lief en leed in het dorp en velen van ons zijn in zijn nabijheid ter wereld gekomen. Het was echt nog een notabele van het dorp. Hij deed soms ongebruikelijke dingen. Zo wilde hij wel eens weten wat er in de wachtkamer besproken werd. Daartoe vermomde hij zich als patiënt en ging tussen de mensen in de wachtkamer zitten. Na het aanhoren van al het geklaag deed hij zijn vermomming af en riep "Volgende". Het was daarna muisstil in de wachtkamer. Wat was zijn bijnaam?

Kijk voor meer informatie over de Dorpsquiz Geldermalsen op: www.dorpsquizgeldermalsen.com