Intocht Sinterklaas Asperen

ASPEREN Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met zijn Pieten ook in Asperen aan. Vanaf 13:00 uur kunnen kinderen en ouders zich verzamelen bij het Dorpshuis waarna er zingend en springend naar de Waterpoort wordt gegaan.

Rond 13:30 uur komt Sinterklaas en zijn Pieten aan bij de Waterpoort, waar hij verwelkomd wordt door oud-burgermeester van de Gemeente Lingewaal mevrouw Van Ruijven, Cor van de Water als voorzitter van v.p.k.a. en o. Nieuw Leven.

Bij de Waterpoort heeft Sinterklaas de tijd om de kinderen een handje te geven, op de foto te gaan of de kinderen een liedje te laten zingen. De Pieten hebben de zakken weer gevuld met pepernoten en willen ook graag met alle kinderen op de foto.

Het Dorpshuis is ook open vanaf 13:30 uur en zodra er voldoende mensen aanwezig zijn, draait het rad van avontuur. Sinterklaas wordt rond 14:00 uur in het Dorpshuis verwacht. Ook in het Dorpshuis heeft Sinterklaas alle tijd om met de vele kinderen op de foto te gaan, een liedje met ze te zingen of misschien wel het verlanglijstje in ontvangst te nemen.

De intocht in Asperen wordt sinds jaar en dag georganiseerd door kleindierenvereniging Nieuw Leven uit Asperen. Enkele bestuursleden van de vereniging miste destijds een Sinterklaasintocht in Asperen en zijn hiermee gestart. Deze traditie is altijd doorgezet door deze vereniging. De afgelopen jaren wordt het bestuur van de vereniging ondersteund door een Sinterklaas Comité. Het Sinterklaascomité verzorgt diverse activiteiten om de intocht heen. In het Dorpshuis in Asperen zijn er ook vele andere activiteiten te doen.

Sinterklaas komt ook graag bij de kinderen thuis. Info: info@nieuwlevenasperen.nl, www.nieuwlevenasperen.nl of op de facebookpagina's van Nieuw Leven Asperen of Sinterklaas Asperen.