Excursie Stroomhuis naar vroege zangvogels

NEERIJNEN Een vogelexcursie op Landgoed Neerijnen, 's morgens al bij het krieken van de dag, met na afloop een heerlijk ontbijt. Het cultureel en landschapscentrum Stroomhuis houdt deze excursie zaterdag 31 maart om 7:17 uur.

Vertrek vanaf Stroomhuis is dus bij zonsopgang. Want dan zijn de vroege zangers het meest actief. Vorig jaar zagen ze bij de excursie 57 verschillende vogelsoorten, waaronder als meest bijzondere de in onze contreien heel zeldzame Cetti's zanger.

De natuurtocht slingert door het parkbos en vervolgens door de uiterwaarden. De excursie wordt geleid door de ervaren natuurgidsen Saskia Weddepohl en Bert Vos, en duurt ruim twee uur.

Neem verrekijker en waterdichte schoenen mee. Maar eerst is er koffie in Stroomhuis, en na afloop (om circa 9 uur) staat er in horecagelegenheid Uit-spanning het Stroomhuis een ontbijtje klaar.

Deelname € 7,50 (inclusief ontbijt). Reserveren noodzakelijk, via stroomhuisneerijnen.nl. Dat kan tot donderdag 29 maart, want bij een vogelexcursie moet het aantal deelnemers niet te groot zijn. Stroomhuis is te vinden aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen.