Expositie gevluchte kunstenaars in St. Pieterskerk Beesd

BEESD In de St. Pieterskerk aan de Voorstraat 90 in Beesd is in de maanden juli en augustus in het weekend een expositie van gevluchte kunstenaars.

Bij binnenkomst stuit men op het werk "de vluchtelingen" van Aafke Steenhuis. Dit werk reist door het land: van het Gemeentemuseum in Den Haag naar de Domkerk in Utrecht en is nu te zien in Beesd. Door dit werk op diverse plaatsen te exposeren zijn verschillende gevluchte kunstenaars rondom deze opstelling hun werk gaan exposeren.

Voor deze expositie is een kunstenaarsechtpaar uit Syrië aangesloten, Ali Khalil en Elena Kukuy. Ali kijkt met nieuwe ogen naar de Nederlandse natuur en gebouwen en legt dit vast in zijn schilderijen, een Syrische toets in het Nederlandse landschap.
Elena Kukuy vindt haar inspiratie in dieren en is zeer kundig in de aquareltechniek. Met zorg en precisie probeert ze de blik van een dier, de houding of de prachtige kleuren weer te geven.

Mohammad Aglah uit Culemborg heeft zijn opleiding in Irak gevolgd en heeft in Nederland de fotoacademie afgerond. Hij combineert verschillende technieken en materialen en verbindt die samen tot nieuw werk. Hij onderzoekt steeds nieuwe wegen.

Amer Bader is een Irakese kunstenaar. Hij is opgeleid aan de Universiteit van Bagdad. Bader haalt zijn inspiratie uit de natuur. De huidige maatschappelijke onrust en vluchtelingenproblematiek zijn voor hem ook belangrijke thema's, zoals in zijn werk is terug te zien.

Deze groepsexpositie toont verschillende werelden, maar ook heel duidelijk hoe deze samenkomen, elkaar ontmoeten en verbinden.Iedereen is welkom deze tentoonstelling te bezoeken. De kerk is op zaterdag geopend van 11.00 uur – 14.30 uur.