• Eefje van de Braak
  • Joost de Jonge

Expositie Lijnen, grondtonen, kleuren

NEERIJNEN De expositie lijnen, grondtonen en kleuren is tot en met 18 oktober in het Stroomhuis aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen te zien van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is de expositie gesloten.

Zaterdag 30 september is er een bijzondere opening om 15.00 uur door Robbie Dell'Aira met een op Icarus geïnspireerde kijk op kunst. Bij de opening speelt de zoon van Joost de Jonge op de piano. In de werken die Joost de Jonge gemaakt heeft onder de noemer "The Ekphrasis Project", staat het experimenteren met de toepassing van compositorische modellen van de muziek en de poëzie in zijn schilderkunst centraal.

Jeroen Hollander (Brussel) tekent al heel lang imaginaire stads- en openbaar vervoerplannen. Hij is daarin autodidact. In 2009 kreeg hij een zeer grote erkenning voor zijn werk als één van de 4 laureaten van de Prijs van de jonge Belgische schilderkunst.

Eefje van de Braak werd geïnspireerd door de internationale keramiek expositie "Keramuze" (1993 - 2006) in haar woonplaats Bilthoven. Zij is geboeid door gewone zaken zoals een radiator of tandwiel, die een krachtig lijnenspel in zich hebben. Dat verwerkt ze in haar abstracte, architectonische keramiek.

Drie niet 'alledaagse' kunstuitingen; alle reden om naar het werk van hen te komen kijken.