Expositie Soraya van Houwelingen en Peter Schipper

HEESSELT Stichting Kerk Heesselt organiseert van vrijdag 2 tot en met zondag 4 oktober, tijdens WaardArt, een tentoonstelling met schilderijen van Soraya van Houwelingen en Peter Schipper.

Soraya van Houwelingen volgde de SOL in Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten in Amersfoort, met vrije schilderkunst als afstudeerrichting. Zij kreeg na haar opleiding een startstipendium van het Fonds voor de Beeldende Kunst. Hiermee worden getalenteerde beginnende kunstenaars in staat gesteld om zich na het verlaten van de academie verder te ontwikkelen. Sinds haar afstuderen heeft Soraya vele malen geëxposeerd met beeldend werk in acryl, olieverf of gemengde techniek.

De kunstwerken van Soraya van Houwelingen ontstaan uit haar fascinatie voor de mens in al zijn hoedanigheden, wat resulteert in indringende schilderijen met een eigen emotionele uitstraling. In het werk wisselen schoonheid, verval en kwetsbaarheid elkaar af of ondersteunen ze elkaar zelfs. Daarbij hanteert Soraya soms bekende symbolische elementen uit de schilderkunst.

Peter Schipper is al lang geboeid door de vele vormen van verval, bijvoorbeeld van oude industriële gebouwen. Ze hebben geen monumentale of historische waarde, maar hebben vaak wel een fascinerend sombere schoonheid. Door de sterker wordende maatschappelijke tegenstellingen verschoof het accent in zijn werk binnen het thema. Niet de gebouwen, maar juist de mens werd in zijn vaak sombere staat van verval de belangrijke factor. De laatste tijd zijn de werken meer reflecties op de huidige tijd met de snelle ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag.

De kerk is op vrijdag open van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.