• Dick van der Veen

Extra huishoudelijke hulp voor inwoners Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen

GELDERMALSEN Inwoners van de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen kunnen in 2018 ook weer (extra) huishoudelijke hulp aanvragen. De gemeenten hebben besloten om weer vouchers voor extra huishoudelijke klussen beschikbaar te stellen.

De inwoner kan de voucher, die staat voor één uur huishoudelijke hulp, verzilveren bij één van de aanbieders voor huishoudelijke hulp waarmee de gemeenten een contract hebben afgesloten. Per verzilverde voucher betaalt de inwoner onafhankelijk van zijn of haar inkomen € 5.

De extra hulp is mogelijk voor inwoners die al huishoudelijke hulp hebben waar een indicering voor is gegeven. Verder kunnen mantelzorgers die overbelast zijn of dreigen te raken, gebruik maken van de vouchers. De vouchers zijn in 2018 ook beschikbaar voor inwoners die geen maatwerkvoorziening voor huishoudelijke hulp hebben. Deze inwoners kunnen de vouchers gebruiken als ze tijdelijk (bijvoorbeeld bij een acute situatie) of af en toe (bijvoorbeeld als aanvulling op het huishoudelijke werk wat ze nog zelf kunnen doen) behoefte hebben aan huishoudelijke hulp.

AANVRAGEN Voor het aanvragen van de vouchers kunnen inwoners bij hun eigen gemeente terecht. Voor gemeente Geldermalsen geldt: aanvragen bij het kernteam Geldermalsen via 0345-58 67 00 of kijk op https://kernteam.geldermalsen.nl.

Gemeente Lingewaal: aanvragen bij het Wmo-loket via 0345 - 63 40 00 of wmoloket@lingewaal.nl.

Gemeente Neerijnen: aanvragen bij het Wmo-loket via 0344 63 74 25 of infowmo@tiel.nl.