• Johan Bergmark
  • TA3A2926.CR2

    Keith Bernstein

'Eye in the sky' en feel-goodfilm 'Een man die Ove heet' bij LingeFilm

GELDERMALSEN Op vrijdag 30 september en woensdag vertoont LingeFilm 'Eye in the sky' . Een film over de vraag wat te doen als er bij een militaire aanval ook burgerslachtoffers kunnen vallen. Zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober staat feel-good film 'Een man die Ove heet' op het programma. Deze film is één van de meest bezochte Zweedse films ooit.

Deze filmweek begint met 'Eye in the sky', een Britse film uit 2015 van regisseur Gavin Hood. Topactrice Helen Mirren zien we hier bijna onherkenbaar in haar rol van kolonel Katherie Powell. Zij moet een geheime drone-missie leiden met als doel een groep terroristen in Nairobi uit te schakelen. Wat echter te doen als blijkt dat dit militaire doel niet is uit te schakelen zonder daarbij burgerslachtoffers te maken? Een klassiek dilemma bij elke gekozen geweldsoplossing van een conflict.

Zaterdag en zondag wordt de Zweedse film 'Een man die Ove heet' vertoond. Deze film is in Zweden één van de best bezochte films ooit. Ove is de 59-jarige hoofdrolspeler, een suïcidale mopperkont. Zijn nieuwe, jonge opgewekte buren zijn echter in staat de verzuurde Ove langzaam te laten ontdooien. Gaandeweg wordt daarbij ook duidelijk waardoor Ove is geworden tot wie hij nu is. Regisseur Hannes Holm weet knap de klippen te omzeilen die deze film tot een kleffe vertoning had kunnen maken.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl