• Ab Donker
  • Ab Donker

Familie De Jong zestig jaar getrouwd

DEIL Het echtpaar De Jong, dat al 58 jaar in het zelfde huis aan de Bulkstraat in Deil woont, was maandag 18 juli 60 jaar getrouwd.

Mevrouw (88), geboren in Geldermalsen, heeft veel in het ouderlijk huis gewerkt, omdat zij uit een gezin met acht kinderen kwam. Daarnaast was ze werkneemster bij Veldkamp Bloemisterij. Ze heeft het nog altijd heel druk met haar hobby's, zoals bloemschikken, halskettingen maken en kaarten maken. De afgelopen kerstperiode heeft zij nog 100 kaarten zelf gemaakt (,,en allemaal verschillende kaarten", vult meneer aan)

Meneer (90), geboren in Deil, heeft gewerkt bij apparatenfabriek Wijk en Visser. Later was hij 30 jaar actief bij de NUON als rayonassistent in de regio Geldermalsen tot Leerdam. Als hobby`s heeft hij tuinieren en fietsen.

Zij hebben elkaar leren kennen in Buurmalsen bij een feest dat toentertijd gehouden werd op 29 juni ter ere van de verjaardag van Prins Bernhard. Het echtpaar heeft geen kinderen, wel veel lieve neven en nichten, volgens het echtpaar.

Maandagochtend heeft het echtpaar bezoek gehad van wethouder Wiendels, die de gemeentelijk felicitaties overbracht. Het feest wordt later in familiekring gevierd.