• Het mannetje van de Wieken.

    ’s Heeren Loo

Feest van het mannetje op de Wieken in Geldermalsen

GELDERMALSEN Hiep hiep hoera! Er hangen slingers en ballonnen bij 's Heeren Loo. Eén van de cliënten geeft het bronzen mannetje bij aankomst een kus. Want het mannetje is jarig en dat wordt deze week uitbundig gevierd door de cliënten.


Het mannetje zit stil op het muurtje voor het grasveld. Al 24 jaar, sinds de opening van locatie de Wieken. Al die jaren is het Mannetje een soort van vertrouwenspersoon voor de cliënten en medewerkers van 's Heeren Loo. Hij biedt altijd een luisterend oor en je kunt alles tegen hem vertellen. Geheimen zijn veilig.


GROOT FEEST De verjaardag van het mannetje wordt uitbundig gevierd. Van maandag tot en met vrijdag zijn er voor de cliënten tal van activiteiten georganiseerd. Er zijn optredens van artiesten, er worden hartenwensen voor het mannetjes geknutseld, er is een picto-bingo met prijzen voor iedereen en uiteraard is er volop lekkers. Taart op maandag, een toetjesbuffet op woensdag en donderdag een echte poffertjeskraam. Volop genieten voor de cliënten.

Op de Wieken wonen en werken (dagbesteding) zo'n 99 cliënten met een verstandelijke beperking. De Wieken is onderdeel van 's Heeren Loo.