• Fred Emst

Feestelijke start op Geofort van tweede Rabo Museumkidsweek

HERWIJNEN Met een kinderpersconferentie op het Geofort (bij Gellicum) is de tweede Rabo Museumkidsweek afgetrapt. Tijdens de gehele herfstvakantie organiseren 200 musea door het hele land bijzondere activiteiten voor families. In totaal worden er 500 speciale activiteiten georganiseerd voor de jongste generatie.

Tijdens de kinderpersconferentie kregen de directeur van het Geofort, (Willemijn Simon van Leeuwen), de manager van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden (Saïda Rachak) en Harmen van Straaten, de tekenaar van Tikkit (Museumkids-mascotte) een spervuur van vragen.

Voorafgaand leerden de kinderen van alles over het reilen en zeilen van een persconferentie. Wat wil je weten en hoe stel je daar de goede vraag bij? Dat leverde bijzondere vragen én antwoorden op. Zoals of er ingebroken kan worden op het Geofort: ,,Vroeger hebben veel jongens en meisjes elkaar stiekem de eerste zoen gegeven op het Geofort", aldus directeur Willemijn. Saïda van de Rabobank vertelde waarom de Rabobank de Rabo Museumkidsweek zo belangrijk vindt: ,,De jongste generatie is de museumbezoeker van de toekomst, daarom hopen we met deze week kinderen te enthousiasmeren voor musea." En Harmen wist te vertellen dat Tikkit in de toekomst misschien wel een vriendinnetje krijgt, ,,Tikkin zou zomaar kunnen opduiken."

Na afloop van de kinderpersconferentie openden de jeugdige interviewers en geïnterviewden samen officieel de Rabo Museumkidsweek 2016. Zij sprongen door bijzondere museumschatten van het Geofort, namelijk door kaarten van het kadaster!

Kinderen zijn de museumbezoekers van de toekomst. Hogere waardering voor musea en haar collecties begint telkens weer bij de jongste generatie. En daarom is de Rabo Museumkidsweek voor musea een belangrijke week om nieuwe bezoekers aan zich te binden.