Feestelijke start van 'Het dagboek van de kooiker'

WAARDENBURG Op donderdag 12 mei is het educatieprogramma Het dagboek van de kooiker feestelijk van start gegaan. Op die dag vonden de extra taallessen van leerlingen van de Rotondaschool uit Tiel niet op school plaats, maar in de Waardenburgse eendenkooi.

Aan de hand van dagboekfragmenten, gebaseerd op anekdotes van de kooiker Leen van den Ham, leren de kinderen alles over het leven in de eendenkooi en de werkzaamheden van de kooiker. De kinderen zijn vooral actief bezig; bijvoorbeeld met takken schillen, hutten bouwen en gluren tussen de schermen.

Wethouder Andriesse van de gemeente Neerijnen bracht samen met de voormalig kooiker Leen van den Ham en andere genodigden, een bezoek aan de Waardenburgse eendenkooi. Onder leiding van de boswachter maakten zij een wandeling en namen een kijkje bij de kinderen.

Als afsluiter konden alle kinderen en genodigden genieten van een heerlijke "eendentaart". De leerlingen hebben genoten van de ochtend in de eendenkooi. Maar op de vraag of ze later ook kooiker zouden willen worden, hadden ze een duidelijk antwoord. "Nee, het is wel heel hard werken! Dat is een beroep voor iemand anders."

Voor de zomervakantie nemen de vrijwilligers van Staatsbosbeheer nog 2 klassen mee in de eendenkooi. In het najaar hoopt Staatsbosbeheer nog 10 klassen te ontvangen voor Het dagboek van de kooiker.

Leerkrachten die met hun klas deel willen nemen aan Het dagboek van de kooiker, kunnen contact opnemen met de boswachter. Info: www.staatsbosbeheer.nl/eendenkooiwaardenburg