• Archief BDU Media

Fietsen en fietswrakken verwijderd bij NS-stations Beesd en Geldermalsen

BEESD Handhavers hebben woensdagmorgen 29 juni in totaal 29 fietsen verwijderd bij de NS-stations Beesd en Geldermalsen.

Deze handhavingsactie vond plaats in overleg met de MerwedeLingelijn. Alle verwijderde fietsen en eveneens weggehaalde fietswrakken zijn overgebracht naar de gemeentewerf in Geldermalsen.

Handhaving heeft gedurende enkele weken veelvuldig verkeerd gestalde fietsen en bromfietsen van waarschuwingslabels voorzien. Het is rond beide stations heel nadrukkelijk aangegeven, dat het parkeren van fietsen en bromfietsen alleen in de daarvoor bestemde stalling mag plaatsvinden.

Achtergelaten fietswrakken nemen bruikbare stallingsruimte in beslag en verkeerd gestalde fietsen en bromfietsen zorgen met regelmaat voor gevaarlijke situaties en belemmering van de vrije doorgang.

Na waarschuwen volgt handhaven. De komende tijd wordt deze actie voortgezet.

De mensen die hun fiets missen, kunnen op maandag en donderdag bellen met 0345-586611 om af te spreken wanneer zij hun fiets bij de gemeentewerf kunnen afhalen. De kosten bedragen € 11,25 naast € 0,50 per dag dat de fiets gestald staat bij de gemeente.