• Jaap Zoet
  • JaapZoet

Fietsende scholieren openen nieuw fietspad N830 Steenweg

NEERIJNEN Vrolijk fietst een aantal leerlingen van groep 8 van de Christelijke Basisschool in Neerijnen en de Eben Haezerschool in Waardenburg over het nieuwe fietspad. Op afstand gevolgd door gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Kool. Bij de rotonde Kaalakkerstraat bij Waardenburg werd iedereen opgewacht door klasgenoten. Zo werd het fietspad N830 Steenweg officieel op 28 september geopend. Nu is er een veilige fietsroute.

Conny Bieze liet in haar speech weten trots te zijn op Gelderland fietsprovincie. De provincie investeert veel in goede en veilige fietspaden. Ook komen er steeds meer snelfietspaden om te zorgen dat mensen snel naar hun werk kunnen of naar school. Fietsen is gezond en meer fietsen kan helpen tegen files op de weg of drukke treinen en bussen en dat is ook goed voor het milieu. Ze vertelde ook iets over de aanleg van een fietspad. ,,Dat gaat minder gemakkelijk dan iedereen denkt. En duurt ook soms langer. Daar hebben mensen in de buurt last van. Maar als het eenmaal klaar is, zijn we dat gelukkig snel vergeten. Het is ook belangrijk om goed met gemeenten samen te werken zoals in deze gemeente." Ze besloot haar speech met een belangrijke oproep: ,,Zorg dat je veilig fietst. Dus niet appen tijdens het fietsen en geen oordopjes in met je favoriete muziek. Ogen en oren open op de weg!"

De provincie besloot samen met de gemeenten Neerijnen en Geldermalsen de verkeersveiligheid op de N830 aan te pakken. Het fietspad is een van de maatregelen.

Het fietspad maakt het voor scholieren, aanwonenden en recreanten mogelijk op een veilige manier langs de N830 te fietsen. Eind 2016 is de provincie begonnen met het aanleggen van een vrijliggend tweerichtingsfietspad langs de N830, de Steenweg. Het fietspad loopt vanaf de rotonde Kaalakkerstraat tot de Markkade en wordt inmiddels volop gebruikt, vooral door scholieren van en naar Waardenburg en Geldermalsen.