• Piet Oudolf

Film over tuinarchitect Piet Oudolf

NEERIJNEN Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt donderdag 1 juni de documentaire 'Paradijs binnen handbereik': een filmportret van de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf.

Met regelmaat brengt Filmhuis Stroomhuis een 'tuinfilm'. Deze keer is dat een film uit 2016, van Barbara den Uyl. Het publiek ziet Piet Oudolf aan het werk bij verschillende projecten en bezoekt met hem enkele van zijn parken en tuinen: Battery Park in Manhattan, New York, en de Vlinderhof in Utrecht. Met name in Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten geniet hij aanzienlijke bekendheid.

Zijn bekendste werk is zijn ontwerp van de 'Gardens of Remembrance' in New York. Deze tuinen herinneren aan de mensen die omkwamen tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (seizoenen), zijn Oudolfs inspiratiebronnen.

Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis en ook zelf een tuinliefhebber, geeft een toelichting.

De introductie door Marc Westermann begint om 19.30 uur. De film zelf start om 20 uur. Entree is €5,-. Reserveren niet nodig. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1 Neerijnen. Info: stroomhuisneerijnen.nl.