• The Boss Baby

Film voor jong en oud bij LingeFilm in herfstvakantie

GELDERMALSEN Bij LingeFilm KIDS zijn deze herfstvakantie twee films met leuke gratis KIDS-activiteiten. Zo is de hilarische animatiefilm The Boss Baby op zondag 15 oktober twee keer te zien. Om 11.00 uur een autismevriendelijke voorstelling, met na afloop een KIDS-activiteit en om 15.00 uur, met vóór deze vertoning om 14.00 uur een KIDS-activiteit. En op woensdagmiddag 18 oktober om 15.00 uur draait de Nederlandse speelfilm Hotel de Grote L. Een vrolijke film over Kos die het hotel van zijn vader probeert te redden door als jongen mee te doen aan een missverkiezing. Vóór de film om 14.00 uur wordt er ook een KIDS-activiteit georganiseerd. Op vrijdag 13 oktober en woensdag 18 oktober kun je kijken naar de indrukwekkende documentaire I Am Not Your Negro, gebaseerd op een onvoltooid boek van James Baldwin over drie vermoorde vrienden, waaronder Martin Luther King jr. Op zaterdagavond 14 oktober een maaltijd + film. In The Lost City of Z gaat Percy Fawcett op zoek naar de legendarische stad El Dorado. Vóór de film om 18.00 kunnen de bezoekers genieten van een diner, passend bij de film.

The Boss Baby is een grappige animatiefilm voor jong en oud. De hoofdrol wordt gespeeld door een hele bijzondere baby. Hij draagt een pak en heeft de stem van Guido Weijers. Deze film, van de makers van Shrek en Madagsacar, vertelt op een hilarische wijze wat er gebeurt bij de komst van een baby in de familie.

Kos wil graag de beste voetballer worden in de vrolijke familiefilm Hotel de Grote L om zo indruk te maken op Isabel. Helaas belandt zijn vader in het ziekenhuis en moet Kos samen met zijn zussen het hotel van zijn vader runnen. De samenwerking loopt echter niet al te vlot en het geld raakt op. Kos besluit mee te doen aan de Miss Beach verkiezing: het prijzengeld kan het hotel redden.

'Het verhaal van de neger is het verhaal van Amerika. Het is geen fraai verhaal', aldus schrijver James Baldwin. Hoewel Baldwin al in 1987 overleed, blijken zijn scherpe en ontluisterende inzichten nog steeds bijzonder actueel. Deze inzichten worden op voortreffelijke wijze verbeeld door filmmaker Raoul Peck in de indrukwekkende en voor een Oscar genomineerde documentaire I Am Not Your Negro. We zien Baldwin in tv-optredens en horen hem in zijn brieven en in fragmenten uit zijn werk, voorgelezen door Samuel L. Jackson. Onvergelijkbaar en onvergetelijk volgens VPRO Cinema.

Met The Lost City of Z heeft de eigenzinnige filmmaker James Gray een grandioze avonturenfilm gemaakt die zich grotendeels in de jungle van de Amazone afspeelt. Een stijlvol epos dat een persoonlijk drama schetst vol diepgang. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De legendarische ontdekkingsreiziger Percy Fawcett ontdekt tijdens zijn tocht door het Amazonewoud restanten van een oude beschaving. Terug in Engeland gelooft niemand hem. Voor Fawcett wordt het vinden van de stad een obsessie en keer op keer zoekt hij weer de jungle op. Tot hij op zijn laatste tocht in 1925 met zijn zoon spoorloos verdwijnt. Klassiek vakmanschap met verbluffend camerawerk van de vermaarde Darius Khondji en prachtrollen van Charlie Hunnam als Fawcett en Sienna Miller als zijn vrouw.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00

BIJ KIDS-FILMS: De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang: 11.00 uur (autismevriendelijk) en 15.00 uur, entree € 6,00 / LingeFilm FanPas €3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl