• Photo Credit: David Appleby
  • Pascal Chantier

LingeFilm presenteert They shall not grow old

GELDERMALSEN They shall not grow old is het indringend filmverslag over de eerste Wereldoorlog. Op vrijdag 11 oktober wordt het bij LingeFilm voorafgegaan door een inleiding door WO-I-expert Paul Moeyes (aanvang 19:45 uur). De film is tevens te zien op woensdag 16 oktober (20:00 uur). Ook het kostuumdrama Mademoiselle de Joncquières staat twee keer geprogrammeerd. Op zaterdagavond 12 oktober (20:30 uur). En voor filmliefhebbers die liever bij daglicht naar de Pluk komen op dinsdagmiddag 15 oktober (14:30 uur). In deze film neemt madame de la Pommeraye wraak op haar voormalige vrijer. Tot slot nog een extra ingelaste voorstelling van Rocketman op zondag 13 oktober om 20.00 uur. Na twee uitverkochte voorstellingen is dit de laatste kans om deze film over popidool Elton John bij LingeFilm te zien

They shall not grow old, op vrijdag ingeleid door Paul Moeyes. Deze film toont WO-I via digitaal ingekleurde oorspronkelijke beelden, met verbluffend resultaat. Jonge soldaten lachen naar de camera, met kleur op hun wangen. Vol goede moed vertrekken ze naar de loopgraven. Daar wacht hen de gruwelen die we kennen uit eerdere oorlogsverslagen. Regisseur Peter Jackson haalt het allemaal ongekend dichtbij, scherper, indringender en levendiger dan ooit.

Mademoiselle de Joncquières. Dit Franse kostuumdrama speelt zich af in de 18e eeuw. De knappe weduwe Madame de la Pommeraye wordt langzaam maar zeker ingepakt door Marquis des Arcis, een man met een reputatie van notoire rokkenjager. Uiteindelijk valt zij voor zijn charmes. Wanneer al gauw zijn belangstelling wegebt, zint ze op revanche. Daartoe roept ze de hulp in van haar beeldschone dochter.

Rocketman. Extra ingelaste voorstelling over het leven van rockster Elton John. Begonnen als smalltown boy, groeide Elton John uit tot een van de meest iconische personages uit de popcultuur. In de musicalfilm is het smullen van zijn hits, vertolkt door hoofdrolspeler Taron Egerton.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.