• Rolf Konow

Vriendschap, liefde en animatie bij LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm nodigt de bezoekers uit om te komen genieten van een Franstalige film Nous Finirons Ensemble. Vrijdag 18 oktober (20.30 uur) en woensdag 23 oktober (20.00 uur) draait het in de Pluk om geluk, verdriet maar vooral vriendschap. Ook staat deze maand weer een Film+Maaltijd op het programma met Queen of hearts, zaterdag 19 oktober (20.30 uur). Voor de kinderen draait op zondag 20 oktober (11.00 uur autismevriendelijk en 14.30 uur) de film Huisdiergeheimen 2.

Nous Finirons Ensemble. In dit vervolg op Les petit mouchoirs, zien de bezoekers dezelfde vriendengroep tijdens een reünie in Zuid-Frankrijk. Gaandeweg wordt hen en ons duidelijk waarom Max en Eric elkaar al jaren niet meer hebben gezien. Intriges, drankproblemen, opbloeiende vriendschappen en oude liefdes, het komt allemaal voorbij in deze film door regisseur Canet. Het is even opletten om precies achter de karakters te komen en wat hun relaties zijn, maar vermakelijk is het allemaal wel.

Queen of hearts Film+Maaltijd blijft een succesnummer van LingeFilm. Met de speelfilm Queen of Hearts belooft het een prikkelende avond te worden. Deze Scandinavische film, soms seksueel expliciet, vertelt het verhaal van Anne. Anne heeft alles op orde. En toch broeit er wat. De balans raakt verstoord wanneer stiefzoon Gustav ten tonele verschijnt. Knap verfilmd door regisseur May El-Toukhy over een controversieel onderwerp.

Huisdiergeheimen 2 Hond Max heeft in dit 2e deel zijn baasje Katie teruggevonden. Wennen is het wel voor hem in de nieuwe gezinssituatie waar een kind op komst is. Gewoon weer een heel lekkere, gezellige en vrolijke animatiefilm van 'Illumination'. Je weet wel, die van de Minions…

Alle films worden vertoond bij LingeFilm, gevestigd in de Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Entree € 8, met FanPas € 5,50 Kinderfilms €6,50 met FanPas €4,00