• Disney
  • The Other Side of Hope

Finse tragikomedie en nieuwe Beauty and the Beast bij LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm presenteert op vrijdag 29 september en op woensdag 4 oktober weer een film met een actueel thema: The Other Side of Hope. De problematiek van vluchtelingen, vertoond in absoluut absurdisme zonder de ernst van de zaak uit het oog te verliezen. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober is het de beurt aan Disney's Beauty and the Beast. En wat is er leuker dan de versie van Disney uit 1991? Juist, de hernieuwde versie uit 2017 met Emma Watson en Dan Stevens.

Een serieus thema en alleen daarom al een uitdaging op zich: The Other Side Of Hope van de Finse regisseur Aki Kaurismäki laat de hopeloze pogingen zien van de Syrische vluchteling Kaled (Sherwan Haij) om te mogen blijven in Finland. Via een baantje in een restaurant raakt hij bevriend met de eigenaar Wilström (Sakari Kuosmanen) een voormalige vertegenwoordiger van herenkleding die zijn aan alcohol verslaafde vrouw heeft verlaten. Kaurismäki mocht tijdens het filmfestifval in Berlijn een Zilveren Beer in ontvangst nemen. Mede door de droge humor, het plot, de idiote situaties en de innemende karakters zeker een aanrader. Maatschappijkritisch met een knipoog. Een film van een eigengereide filmmaker waarvan we eigenlijk vinden, dat er hiervan te weinig zijn.

Beauty and the Beast wordt op zaterdag en zondag vertoond. Hierin is het Emma Watson gelukt de perfecte Belle neer te zetten op het witte doek. Een remake van de versie uit 1991 is gelukkig geen mislukte 3D animatieversie. Echte acteurs, mooie special effects en het bekende verhaal dat recht doet aan het origineel. Regisseur Bill Condon heeft hier en daar een stukje moeten afsnijden, maar heeft er ook zeker scenes aan toegevoegd. De film is enkel in het Engels uitgebracht. Voor de zaterdagavond geen probleem, maar hou hier rekening mee voor de zondagmiddag.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Reserveren via www.lingefilm.nl