• Een paar relschoppers die op de site van politie.nl staan

    Politie.nl

Foto's relschoppers Geldermalsen gepubliceerd

GELDERMALSEN De politie heeft vandaag foto's van relschoppers online gezet die betrokken waren bij de ongeregeldheden vanwege de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Geldermalsen. Op de beelden zijn de gezichten wel onherkenbaar gemaakt. ,,Maar we gaan ervan uit dat mensen die erop staan zichzelf wel herkennen. We hopen dat mensen zich nu bij de politie gaan melden, want we zoeken nog verschillende personen die bij de rellen betrokken waren'', aldus een woordvoerder van de politie.

De politie gaat volgende week woensdag 27 januari, in het programma Bureau GLD beelden tonen van personen die betrokken waren bij de ongeregeldheden tijdens en na de raadsvergadering in Geldermalsen op 16 december vorig jaar. Die avond braken er ernstige ongeregeldheden uit waarbij twee agenten en enkele demonstranten gewond raakten. Op de avond zelf werden al 14 personen aangehouden. Hoewel de politie voorbereid was op ongeregeldheden verliep de demonstratie in eerste instantie vreedzaam. Tegen 20.00 uur sloeg de sfeer om en keerde een groep van zo'n 80 personen zich tegen de daar aanwezige agenten.

De politie startte direct na de ongeregeldheden met het onderzoek en riep mensen op om opnames aan te leveren bij de politie. Deze konden worden ingezonden via www.politie.nl/upload. Ook werden getuigen opgeroepen zich te melden en informatie door te geven via 0900-8844 of het tipformulier op politie.nl. De oproep leverde veel beeldmateriaal op.

Het bekijken en selecteren van dit beeldmateriaal vergt enorm veel tijd en dient zorgvuldig te gebeuren. Inmiddels is het kaf van het koren gescheiden en zullen volgende week woensdag de eerste foto's van verdachte personen worden getoond. De foto's die woensdag te zien zijn, zijn inmiddels intern bij de politie getoond, maar hebben geen bruikbare informatie opgeleverd.

Op vrijdag 22 januari worden deze foto's in eerste instantie geblurd (met deels onherkenbaar gemaakte gezichten) op politie.nl worden getoond. Mochten er personen zijn die zich in deze beelden herkennen, dan worden zij in de gelegenheid gesteld zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunnen zij zich melden op een politiebureau of gebruik maken van het tipformulier op deze pagina. Vermeld daarbij het nummer dat bij de foto staat (wordt zichtbaar bij het aanklikken van de foto's op de politiesite).

Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan worden op woensdag 27 januari deze foto's ongeblurd (en dus met zichtbare gezichten) bij Bureau GLD, de regionale zender van Gelderland, getoond. Mocht ook dit niets opleveren, dan worden de beelden op 2 februari landelijk getoond in het veel bekeken programma Opsporing Verzocht.