• Ronald Verwijs

Fotowedstrijd Bloesemtocht

GELDERMALSEN De 26e editie van de Bloesemtocht wordt gelopen op zaterdag 21 april. Met de beste foto's die tijdens dit evenement gemaakt worden, is een mooie prijs te verdienen.

De Bloesemtocht is een eendaagse wandeltocht door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Alle routes leiden de wandelaars dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen.

De routes lopen langs de oevers van de Linge, over dijken, door uiterwaarden, dwars door fruitboomgaarden en nog veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. De Koninklijk Landmacht slaat bruggen over de Linge. Dit biedt wandelaars een unieke wandeltocht die alleen op deze dag mogelijk is.

Nieuwsblad Geldermalsen.nl heeft een mediapartnerschap afgesloten met de organisatie van de Bloesemtocht. Onderdeel daarvan is de fotowedstrijd. Beide partijen zijn op zoek naar de mooiste fotos van de Bloesemtocht. ,,Deelnemers, toeschouwers en andere betrokkenen kunnen de Betuwe op 20 en 21 april op een unieke manier beleven. Zij kunnen dat laten zien door een foto te maken van hun beleving van de Bloesemtocht of de Bloesemrun", zegt Annette Cost van de Rode Kruis Bloesemtocht.

De foto's kunnen tot woensdag 25 april geüpload worden via www.nieuwsbladgeldermalsen.nl. Een jury nomineert vervolgens de drie mooiste foto's. Van 2 mei tot en met 9 mei kan iedereen op www.nieuwsbladgeldermalsen.nl stemmen op de fraaiste afbeelding. De maker van de foto met de meeste stemmen wordt beloond met een gezond pakket van heerlijke Betuwse fruit- en streekproducten. Dit pakket wordt beschikbaar gesteld door Betuwse Fruitshop, Fruit Concept Store aan het Marktplein 4 in Geldermalsen.