• Verloskundigepraktijk De Toekomst
  • Verloskundigepraktijk De Toekomst

Geboortekaartjesdief actief in Rivierenland

GELDERMALSEN Is het een verwoede verzamelaar? Is het een grap? Is er sprake van een tot nu toe onbekende illegale handel in geboortekaartjes? Wat het ook is: bij twee praktijken voor verloskundigen in Rivierenland zijn afgelopen weekend tientallen geboortekaartjes gestolen. Het gaat om De Ronding in Culemborg en Verloskundige praktijk De Toekomst in Geldermalsen.

Volgens Margaretha van Riemsdijk, van De Toekomst, zijn in haar praktijk vrijdag bijna alle kaartjes gestolen. ,,Alle drie de lijnen hingen helemaal vol, maar nu hing alleen de bovenste nog vol. Om deze leeg te halen, moet je namelijk op de bank gaan staan en dit ging zelfs de dief te ver."

Over de reden kunnen de betrokkenen slechts speculeren, al heeft Van Riemsdijk wel een idee: ,,Waarschijnlijk door een verzamelaar gestolen of iemand die verkoopt aan verzamelaars. Want vanmiddag heeft er een mevrouw gebeld die aangaf een paar van onze kaarten te hebben gekocht via Marktplaats. Maar nu ze wist dat ze gestolen waren, wilde ze ze niet meer. Ze stuurt ze nu naar ons op. "