Gedeputeerde Scheffer bezocht bedrijventerrein West-Betuwe

GELDERMALSEN Op vrijdag 3 juli bracht gedeputeerde Michiel Scheffer van de Provincie Gelderland een werkbezoek aan het bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen.

De afgelopen jaren is het bedrijventerrein West-Betuwe gerevitaliseerd door Gemeente Geldermalsen met medewerking van Provincie Gelderland. De Provincie verleende een subsidie van 480.000 euro om de revitalisering mogelijk te maken.

Wethouder Van Maanen lichtte het proces van revitalisering toe. Vooral het openbaar gebied aan de Chamotte, Panoven, Bosmanskamp en Gerdina's hof is opgeknapt. Er is onder andere nieuwe bestrating en uniform groen, maar ook aandacht voor duurzaamheid door water afkoppeling van het rioolstelsel en het vervangen van lichtmasten naar energie-zuinige LED verlichting. Ook de plaatselijke ondernemers en ondernemersvereniging Bedrijfskring Groot Geldermalsen hebben een goede rol gespeeld tijdens de revitalisering.

Tijdens het bezoek werd het vernieuwde pand van Vermeltfoort Fysiozorg Geldermalsen aan de Chamotte 4 bekeken en bewonderd. Een voorbeeld hoe ondernemers zelf ook investeren in hun bedrijfspand. Daarmee wordt de economie gestimuleerd en het vestigingsklimaat voor andere bedrijven van het bedrijventerrein verbeterd. Revitalisering beperkt zich immers niet alleen tot het openbare gebied, maar geeft het beste resultaat als het door ondernemers en overheid samen wordt opgepakt.

Nu het traject van Bedrijventerrein West-Betuwe bijna is afgerond, heeft Gemeente Geldermalsen in samenwerking met plaatselijke ondernemers en provincie Gelderland een plan in voorbereiding voor het revitaliseringsplan Oude Waag in Beesd. Gedeputeerde Scheffer is daarover tijdens de bijeenkomst bijgepraat.

Foto: Gedeputeerde de heer Scheffer bezocht 3 juli het vernieuwde pand van Vermeltfoort Fysiozorg Geldermalsen op het gerevitaliseerde bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen met wethouder Van Maanen.