• Bibliotheek Rivierenland

Geef een (Prenten)boek cadeau

BEESD Het initiatief 'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen, wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro! 

Vanaf 9 februari is het jeugdboek Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren voor maar 2 euro te koop bij de boekhandel en vanaf 3 april is dit Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney.

Bibliotheek Rivierenland en boekhandel Actior in Beesd hebben de handen ineengeslagen tijdens deze actie. Op woensdagmiddag 21 februari vanaf 14:00 uur zal daarom de boekverfilming van Ronja de roversdochter gedraaid worden in het Klokhuis in Beesd. Bij het boek Raad eens hoeveel ik van je hou is er in april een kleurwedstrijd en wordt het boek op woensdag 4 april om 14.30uur in bibliotheek Beesd voorgelezen, begeleid door dans en muziek.